Young Flowers Reunion


Young Flowers Reunion
Peter Ingemann - Peer Frost - Søren Berlev
Lørdag d. 2. juni kl. 21.00 i FREM, Svaneke Bio

Forsalg: kr. 160 - Havnekiosken Svaneke & www.musikhuzet.dk – 
Entre døren: kr. 195 - Medlemmer kr. 130 bestilles på nonamesvaneke@gmail.com

For 50 år siden udgav Young Flowers LPèn ”Blomsterpistolen” med numre som ”oppe i træet” og ”25 øre” der var et tidligt dansk bud på en psykedelisk power-trio og fik stor succes.
Det skal fejres med en koncert lørdag d. 2. juni i FREM, med Young Flowers Reunion bestående af Peter Ingemann, Peer Frost og Søren Berlev.
Sidst Young Flowers Reunion spillede i FREM for 6 år siden var til en totalt udsolgt koncert.

Året er 1968 en tid med studenteroprør, hippietid, Jimi Hendrix, Cream,  Sergeant Peppers, Katmandu, Steppeulvene. Young Flowers var tydeligt inspireret af den engelske syrerock, og især power-trioen Cream, med Jack Bruce, Eric Clapton og Ginger Baker, hvilket gjorde at bandet ofte blev sammenlignet med denne gruppe og ikke helt uberettiget.
Young Flowers fandt dog sin egen stil, og er i dag en stor del af den danske rockhistorie. 
Bandet gjorde sig bemærket, ved at optræde i andre sammenhænge og er vel særligt kendt for deres medvirken i tv-serien ”Blomsterpistolen”, som Thomas Winding stod bag.

 Fra 1966-1970 var Peter Ingemann bassist og sanger i bandet, der foruden Ingemann, bestod af de tidligere pigtrådsmusikere, guitaristen Jens Dahl og trommeslageren Ken Gudman, begge med en fortid i The Defenders. Dahl blev dog tidligt erstattet af Peer Frost.
Arr. Musikhuzet i samarbejde med Musikforeningen NoName, Svaneke

Peter Ingemann: Oprindelig jazzmusiker, men via jobs med Peter Belli i slutningen af 1960'erne blev kontakten til rock-scenen resultatet, der gjorde Ingemann til el-bassist og sanger i Young Flowers. I løbet af 1970-80 satte Ingemann sit præg på grupper som: Skousen/Ingemann, No Name, Røde Mor m.fl.
I dag er Peter Ingemann aktiv i blandt andet Dream City og Stig Møller Band..

Peer Frost: Begyndte som ”pigtråds-guitarist” i 1960'erne. I København var Hit House og Place Pigalle scenen, hvor Peer spillede bl.a. med Peter Belli og Les Rivals. Peer Frost har markeret sig som en af Dansk rocks største guitarister og har nærmest haft kultstatus i visse kredse.
I slutningen af 60'erne var Peer med til at danne Young Flowers og senere igennem 1970'erne var Peer med i grupper som: Rainbow Band, Midnight Sun, Savage Rose  m.fl.

Søren Berlev er denne gang med for at udfylde pladsen bag trommerne, som i det oprindelige Young Flowers blev betjent af Ken Gudman. Berlev vil af alle være kendt som medlem af det suverænt største danske rockband gennem tiderne, nemlig Gasolin. Efter Gasolin-tiden har Berlevs trommespil især lydt i blues og i den lidt mere hårdtslående rockgenre, så han er et perfekt indspark i Young Flowers anno 2018.

Støt vores sponsorer: DE gør det muligt, at musikken spiller i FREM
Hotel Siemsens Gaard - overnatning ¤ Restaurant Bryghuset - bespisning

Ingen kommentarer: