Delta Blues BandLørdag d. 20. oktober kl. 22.00 i Kulturhuset FREM, Svaneke
NoNames tre sidste koncert arrangementer har alle været totalt udsolgte. Vi ser frem til, at føje endnu en til rækken når vi stolt kan præsentere det legendariske Delta Blues Band i Svaneke.

Delta Blues Band har efter gendannelsen i 2008 turneret meget rundt i landet, men har dog ikke vist sig så meget på Bornholm.

”De koncerter vi hidtil har haft i rundt om i landet samt København og omegn har været utroligt godt besøgt, så derfor mener vi at der er basis for nogle flere af slagsen, også på Bornholm.” Siger Thomas Puggaard, der spiller guitar i Skandinaviens ældste bluesband.

Skandinaviens ældste bluesband gjorde sensationelt comeback ved årets Copenhagen Blues Festival i 2008. Bandet anses som nogle af de vigtigste grundlæggere af blues-scenen i Danmark tilbage i tresserne. I den senere udgave som Delta Cross Band fik de kæmpe succes i firserne. I forbindelse med Copenhagen Blues festival mente de gamle drenge, at det kunne være sjovt at samle bandet igen, idet det da var 40 år siden, det hele startede.
                                         
I spidsen for bandet står Danmarks Mr.Blues: Troels Jensen, vokal, guitar og klaver. Mundharperne spilles af mesteren selv: Jørgen Lang. Bag trommerne finder man den erfarne og vidt berejste Asmus Jensen.
På Bas og vokal, møder man den navnkundige og meget benyttede session-musiker Knut Henriksen.
Og på Guitar har man fundet Troels Jensens gamle ”sideman” siden 68 frem: Thomas Puggaard-Müller, der i 2008 havde sit comeback på den danske blues-scene.

Der vil blive serveret solid, velspillet og meget kompetent musik, der kommer langt ud i alle kroge af bluesmusikken. Lige fra det blide akustisk inspirerede, hen over det mere rå og upolerede til noget meget ”Funky Stuff” samt en hel del nærmest lyrisk ny-fortolkning af gamle klassikere. Og helt nye ting der for tiden arbejdes med i studiet for at blive indspillet til Delta´s nye CD der er på vej.


 Forsalg: kr. 60 – Havnekiosken Svaneke, Musikexperten Rønne.
 Billetter i indgangen: Kr. 80
 Medlemmer kr. 40. bestilles på nonamesvaneke@gmail.com
Arr. & Facebook: Musikforeningen NoName, Svaneke.
Dørene åbnes kl. 21.00
                                                             
Thomas Puggaard-Müller Født i 1948. Delta Blues Band, PAN, Culpepers Orchardt, Steen Vig Swingsters, Survivors, Dan Ar Bras Project (Frankrig) og Soulfood. Siden 72 meget forskelligt studie arbejde m.v. og medvirkende på en lang række pladeudgivelser med danske og udenlandske solister bl.a. Sunnyland Slim, Wild Bill Davidson, Jay McShann og Champion Jack Dupree USA. Samtidig drev han reparationsværksted for guitarer og har i samarbejde med guitarbygger ’Mørch Guitars’ designet instrumenter der spilles på verden over. Arbejdede i årevis som Lydtekniker på Jazzfestivaler og Falkonercentret.
Knut Henriksen Født I 1953. Meget anvendt studie og session-musiker på bas / guitar. Blev professionel musiker som 16 årig. Har siden spillet i utallige sammenhænge med bl.a. Peter Thorup i ”Den Benhårde Trio” sammen med den legendariske trommeslager Ken Gudman, Champion Jack Dupree, Brødrene Olsen, Rugsted & Kreutzfeldt, Bifrost, Cornelis Vreeswijk, Bjørn Afzelius, Bo Diddley, C.V. Jørgensen, m.fl.…..
Jørgen Lang Født 1950. I konfirmationsalderen blev Jørgen Lang ramt af mundharpespilleren Brian Jones` spil lige i hjertet. Begyndte at spille med ”Anne Grethe” sammen med Finn Th. Bachmann. Vandango i Tivoli Viseversehus. Rejste landet rundt med Krølle Erik som duo. ”Spider” John Koerners Trio , som duo med Paul Banks, og i Musikorkestret med Banks, Hugo Rasmussen og Martin Andersen. Troels Jensen fra Delta med Billy Cross på pladen ” No Overdubs”. I Katzenjammer Kids med Jeppe Reipurth, Knut Henriksen og Keld Lauritsen. Jan Toftlund, Benny Holst, Kenn Lendings Blues Band, Fessors Big City Band, Los Svogers, Back to Back, på hittet “en som dig” samt Rugsted & Kreutzfeldt ’ ”Går gennem tiden” . Champion Jack Dupree, Louisiana Red, Memphis Slim, Mickey Baker og Luther Allison i forbindelse med Ken Lendings Blues Band rundt I Europa. Bo Diddley i Skandinavien sammen med Delta Blues Band, og et utal af pladeindspilninger…
Asmus Jensen født i 1973. Startede som 7-årig med at spille trommer. Vandt som 14-årig årets talentpris i Berlingske Tidendes talentkonkurrence med bl.a. NHØP som dommer. Spillede siden med den svenske blues guitarist Andy Wahllof og bassisten Knut Henriksen i deres bluestrio. Andy flyttede til Chicago for at spille med Junior Wells. Asmus fulgte som 21 årig til USA. Først Texas og siden Californien. I alt 5 år med mange oplevelser, bl.a. The Legendary Blues Cruise, Mardi Gras i New Orleans og turnéer i hele USA med bl.a. Lou Ann Barton, Gary Primich, Louisiana Red og Earl Thomas. I Europa spillede Asmus bl.a. på Montreux Jazz Festivalen 40th. Anniversary med Earl Thomas, hvor Asmus mødte BB King. Senere spillede Asmus med Omar & The Howlers som han mødte i Texas, da han spillede med Johnny Moellers band på Antones Bluesclub. Nu turnerer de sammen i Europa, hvor Asmus også har turneret med Thorbjørn Risagers band, Hooters Blues, Missy Andersen og igen i 2011 med Charles Burton
.
Se og hør mere info på www.deltabluesband.com

Ingen kommentarer: