EFFY & ELITEN - UNDERVEJS

lørdag d. 15. oktober kl. 21.00

i Kulturhuset FREM, Svaneke.


For 26 år siden mødtes 3 musikere på et, for længst nedlagt, værtshus i Roskilde – de var enige om at der manglede noget.
Der manglede et rockband, der ville det – der ville være rock'n'roll og synge det ud på dansk.
Der ville fortælle om de frustrationer og glæder som liv, lyst, liderlighed, arbejdsløshed gav.
Et band der ville spille lange koncerter og omdanne spillestederne til et fristed, om ikke andet så bare i et par timer. Et fristed hvor ord om kærlighed og solidaritet betød noget, hvor det var okay at være anderledes og hvor det hele ikke bare skulle gå op i, at alting skulle kunne betale sig. 5 albums er det blevet til og de 3 stiftere: Effy guitar og sang, Ole Larsen guitar og Erik Damgaard bas har slidt mange musikere op undervejs.
Der er blevet spillet rigtigt, rigtigt mange koncerter og hele tiden med den oprindelige dagsorden.

Effy & Eliten har tidligere gæstet Bornholm 19. maj 1989 i Musikhuzet og 21.okt. 2005 i Kulturhuset FREM.

Den 15. oktober er de igen tilbage på øen på deres 25 års jubilæumsturné i Kulturhuset FREM, Svaneke.

I 2011 er bandet bedre spillende end nogensinde før og har den lyd og den besætning som de tre førnævnte så gerne ville have, den forårsdag i 1985 hvor kimen blev lagt.
Med Lars Jensen på orgel og klaver, Anders Hvidberg på trommer og Gullmai Friis som korsanger og percussionist er en aften med Effy & Eliten en af de, hvor det går op i en højere enhed – den enhed vi for nemhed skyld kan kalde ROCK – som i øvrigt var titlen på bandets andet album tilbage i 89 – en titel der fik en anmelder til at konstatere at det var en meget præcis varebetegnelse, det er det stadig.
Det nye album, der meget passende kom til at hedde undervejs, Effy & Eliten står aldrig stille, bærer også præg af den enorme erfaring et utal af koncerter giver. Det her hold spiller simpelthen godt sammen, alle sammen.

Der er forsalg á Kr. 80 i Havnekiosken Svaneke, Expert Nexø, Allinge Turistbureau, Musikexperten og Rådhuskiosken Rønne. - Entre i døren Kr. 100

Medlemmer af Musikforeningen NoName Kr.60. Bestilles på NoName@gmail.com

Arr: Musikhuzet.dk i samarbejde med Musikforeningen NoName, Svaneke
Se meget mere på www.effyogeliten.dk og facebook

Ingen kommentarer: