B-Joe hylder Hendrix. AFLYST

 AFLYST

Fredag d. 1.nov. 2024 kl. 20.00

 Kulturhuset Frem (Svaneke Bio)

Entré: kr. 255,- Forsalg kr. 235,- (inkl. gebyr kr. 20,-) Døren åbnes kl.19.00

 Medlemmer af NoName: kr. 195,-   KØB BILLTER HER

Arr. info noname.svaneke.net - nonamesvaneke@gmail.com

Musikforeningen NoName ser frem til at byde B-Joe tilbage til Svaneke.

Den danske guitarlegende, B-Joe og hans powertrio spiller en helt speciel koncert, udelukkende med Hendrix-numre på repertoiret. 

B-Joe Guitar/sang - Flemming Olsen Trommer - Bjarne Christensen Bas.

“Det er altid en stor ære at få lov til at spille Hendrix”, siger B-Joe. “Hans numre er på mange måder dybt spirituelle og fungerer ofte som en slags porte. Lidt ligesom et shamanistisk ritual: Hvis man spiller dem på den rigtige måde, så kan de på mystisk vis åbne dørene på vid gab ind til andre verdener. Jimi’s numre bygger ofte på et grundlag af Mississippi Delta Blues. Det gik op for mig første gang, jeg selv var nede i Deltaet og jammede med de lokale blues-koryfæer. Robert Johnson, guitaristen der grundlagde den moderne blues, døde ligesom Hendrix som kun 27-årig - og der er i det hele taget mange paralleller mellem de to musikere. Blandt andet den Voodoo og mysticisme, som de begge to åbent bekendte sig til. I’m a Voodoo Child, sang Jimi Hendrix - og det var han virkelig.

Den mystiske korsvej, som den purunge Robert Johnson besøgte en fuldmånenat i 1930’erne, hvor han skrev sin berømte kontrakt med djævelen og gav sin sjæl i pant, for til gengæld at kunne spille guddommeligt - dén korsvej besøgte Hendrix også. Der er så vidunderligt meget mojo i hans spil og liv. Jeg glæder mig meget til at lege med netop dét repertoire igen."

B-Joe: De fleste danskere kender nok mest B-Joe, som superguitaristen med det lange hår i nationalorkestret, Shu-bi-dua, der lige nu fejrer kæmpe triumfer i de danske koncertsale og ude på festivalerne.

Hos NoName har B-Joe været en hyppig musikalsk udøver helt siden 2007 bl.a. med ”B-Joe og hans Rock’n’roll Cowboy”s, og i årene derefter styrede han vores ”jam sessions” om vinteren igennem flere år, hvor B-Joe medbragte et lille band, og sammen danne de grundlaget for dagens indslag, bakke solister op osv., men derudover blev der også mulighed for at hele grupper - hvis sådan nogle skulle dukke op - kunne spille et nummer eller to.

Musikelskere i alle aldre og fra alle afkroge af øen mødtes og lyttede til hinandens
udgydelser og mange gav selv et bud på, hvad der rørte sig i den Bornholmske
undergrund. Det blev både hyggeligt og ind imellem decideret magisk, når de musikalske bølger gik højt.

Også i 2016 spillede B-Joe i Frem med bandet ”Azurit”, det var en aften med både storladne lydlandskaber, seje dansable rockrytmer og et psykedelisk lysshow, der kunne vække hippiesjælen, i selv den mest konservative kontorist.

Det bliver spændende, hvordan Jimi Hendrix numre bliver udført med B-Joe’s magiske guitarspil.

 Støt vores sponsorer: DE gør det muligt, at musikken spiller i FREM

Restaurant Bryghuset – bespisning, 
Svaneke Vandrerhjem – overnatning.

Ingen kommentarer: