Young Flowers Reunion

"Hugget" fra Flemming Hjøllund

Pinsedag d. 27. maj kl. 21.00 i FREM, Svaneke.
For 45 år siden, studenteroprør, hippitid, Jimi Hendrix, Cream, Sergeant Peppers, Katmandu og Steppeulvene, udgav Young Flowers sin første singel Like Birds/City of friends (sonet T 7252) Mon der er nogle her på øen der har den.
Young Flowers udgav LP ”Blomsterpistolen” 1968 med nummer som ”oppe i træet” og ”25 øre” var et tidligt dansk bud på en psykedeliske power-trio der fik stor succes.

Peter Ingemann har videreudviklet Young Flowers repertoire
Fra 1966-1970 var Peter Ingemann bassist og sanger i den første danske powerrock trio Young Flowers der, foruden Ingemann, bestod af de tidligere pigtrådsmusikere, guitaristen Jens Dahl og trommeslageren Ken Gudman, begge med en fortid i The Defenders. Dahl blev tidligt erstattet af Peer Frost.

Bandet medvirkede blandt mange andre tv og filmprojekter, i Thomas Windings tv-serie ”Blomsterpistolen” fra slut 60´erne, samt Jens Jørgen Thorsens film ”Quiet Days In Cliché” fra 1970, som bandet i begge tilfælde også lavede musikken til.
I dag spiller Young Flowers lejlighedsvis med en besætning bestående af Peter Ingemann, Per Frost og Søren Berlev

Peter Ingemann: Oprindelig jazzmusiker, men via jobs med Peter Belli i slutningen af 1960'erne blev kontakten til rock-scenen resultatet, der gjorde Ingemann til el-bassist og sanger i Young Flowers. I løbet af 1970-80 satte Ingemann sit præg på grupper som: Skousen/Ingemann - No Name - Røde Mor - Drops og Bellami, men for tiden spiller han i Dream City og Stig Møller Band..
Peer Frost: Startede som ”pigtråds-guitarist” i 1960'erne. I København var Hit House og Place Pigalle scenen, hvor Peer spillede bl.a. med Peter Belli og Les Rivals, på hvilket tidspunkt Peer blev etableret som Dansk Rocks suverænt bedste guitarist, hvilken status han stadig bærer enten legendarisk eller aktivt. I slutningen af 60'erne var Peer med til at danne Young Flowers, og senere igennem 1970'erne var Peer med i grupper som: Rainbow Band – Midnigth Sun – Savage Rose - m.fl.
P.t. er Peer Frost og Peter Ingemann ude med Young Flowers Reunion, men selvomvores originale trommeslager Ken Gudman ikke er her mere, så er det et lige så originalt bud på trommespil vi får, når den tidl. Gasolin trommeslager Søren Berlev indtræder i trioen, og der er lagt op til Power Rock/blues.Søren Berlev: Kom med i Gasolin da Bjørn Uglebjerg sagde op og sluttede sig til Skousen/Ingemann. Siden har Søren haft æren af at spille i Danmarks største rockorkester. I tiden derefter har Søren spillet i utallige bands i Danmark og i udlandet, men for tiden spiller han i Dream City og i The Midnight Blues.

Entre: kr. 120 – Medlemmer kr. 80 bestilles på nonamesvaneke@gmail.com
Forsalg: kr. 100 Havnekiosken Svaneke, Expert Nexø Radio/TV, Alling Turistinformation
Rådhuskiosken & Musikexperten Rønne.
Arr. Musikhuzet i samarbejde med Musikforeningen NoName, Svaneke

Ingen kommentarer: