Souvenirs

Souvenirs i Kulturhuset FREM, lørdag d. 7. november kl. 21.00
Intelligent popmusik til folket. Entre kr. 140 – Forsalg kr. 120 – Medlemmer kr. 80
Forsalg i Havnekiosken Svaneke, Rådhuskiosken Rønne, Expert Nexø Radio/TV

Sofie Bonde og Nils Torp er det umage par bag en af Danmarks mest originale popgrupper. Deres mest kendte sange, f.eks. ”Jeg troed’ du var hos Mikael” og ”Jeg hader Susanne”, er blevet beskrevet som socialsurrealisme, og det er en rammende betegnelse for hele deres univers.

Da Souvenirs slog igennem i 94, var interessen for den dansksprogede sang nede i en bølgedal. Det rettede duoens mundrette, poetiske og sært socialsurrealistiske tekster til dels op på. Kombinationen af Torps melodisk sikre pophåndværk og Bondes næsten bevidst uskyldsrene sopran skaffede Souvenirs et gennembrud hos både publikum og anmeldere, som de siden konsoliderede med en række hitsingler og et utal af liveoptrædender over det ganske land. Med udgangspunkt i landsbyen Suldrup i Himmerland har gruppen formået at gøre sig til talsmænd for livet i provinsen uden at snobbe hverken op - eller nedad, og deres tekstunivers er præget af en lun og underspillet solidaritet med såkaldt almindelige danskere - der jo sjældent er så almindelige endda.

Gruppen har en lang række hits bag sig og har formået at holde sig fri af kreativt dødvande. Bl.a. ved hele tiden af forny sig og relancere sig i nye sammenhænge, har Souvenirs bibeholdt en imponerende koncertaktivitet. De har spillet på alt fra Rockshow over sommmerfestivaler til kirker, byfester og cirkus. Intet er tilsyneladende umuligt for energiske og originale Souvenirs.

Nu er bandet aktuelt med nyt materiale. En helt ny CD er udsendt på selskabet RecArt i sensommeren 2008. Igen med den umiskendelige Souvenirs lyd, men alligevel anderledes.
Bandets nye udgivelse - Rækkehus På Mars - er nomineret i kategorien Årets Danske Voxpop 2009
Sofie Bonde - sang, guitar, keyboard. Nils Torp - vokal, guitar
Jens Varmløse - elspade, vokal. Dennis Andersen – bas. Jens Axelsen – trommer

Arr. Musikhuzet og Musikforeningen ”NoName” Svaneke

Foto: www.souvenirs.dk

Ingen kommentarer: